INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice in Skiathos

Ce vizitam in Skiathos

Ofertele Europa Travel in Skiathos

Skiathos isi uimeste turistii cu paduri bogate de pini, peste 60 de plaje pitoresti, povesti antice si medievale si o viata de noapte intensa, in timp ce armosfera sa cosmopolita si prietenoasa creeaza peisajul cel mai fermecator pentru o vacanta in stil grecesc. Odata ajuns pe insula Skiathos, esti intampinat de frumusetea peisajelor, ospitalitatea localnicilor, aroma mancarurilor traditionale si, mai ales, de muzica si veselia molipsitoare. Este insula cu o frumusete de poveste, care abunda in facilitati si atractii turistice pentru fiecare pasionat in parte. Iata cateva dintre atractiile turistice care impresioneaza prin structura, istorie si peisaj.

Bourtzi

Este o mica peninsula care imparte portul Skiathos in doua zone distincte. Bourtzi era un fort, construit de fratii Gizi care au domnit peste Skiathos in 1207. Insula era marginita de ziduri inexpugnabile, cu doua turnuri pozitionate in stanga si in dreapta poartei principale. In ciuda cautarilor, nici la ora actuala nu se poate spune cu exactitate inaltimea parapetului din ruine. Arheologii sunt de parere ca in mijlocul fortului se afla o mica biserica  - biserica Agios Georgios – denumita dupa zeul gardian al venetienilor. Cel mai probabil, aceasta a fost construita tot de fratii Gizi si, datorita existentei sale, Bourtzi obisnuia sa fie cunoscuta sub numele de Kastelli tou Agiou Georgiou (Castelul Sfantului George). Fortul a fost distrus in 1660, odata cu ocuparea insulei de admiralul Fransesco Morozini. Dupa eliberare, in anul 1906, in mijlocul peninsulei a fost ridicata o scoala, infiintata de Andreas Syngros. Aceasta si-a deschis oficial portile in anul 1925, cand in fata ei a fost inaugurata sculptura cu bustul lui Alexandros Papadiamantis. In zilele noastre, Bourtzi este un loc popular pentru odihna si recreere. Intregul cartier este plin cu pini impunatori si ofera vederi impresionante ale imprejurimilor. Exista numeroase situri arheologice unde inca se mai pot vedea vestigiile trecutului. Scoala primara serveste, in prezent, ca centru cultural cu sali de conferinta si un teatru de vara, care gazduieste in fiecare an spectacole grecesti si evenimente muzicale.

Casa lui Papadiamantis

Casa Papadiamantis (1851-1911) se afla in Skiathos Town, in apropierea portului. Construita in 1850-1860, locuinta celebrului scriitor grec Alexandros Papadiamantis are o arhitectura simpla, un mobilier ce dateaza din timpul vietii acestuia si cateva obiecte de familie. La multi ani dupa moartea lui Papadiamantis (in 1911), constructia a fost declarata monument istoric conservat de Ministerul Grec al Culturii. In anul 1954, aceasta a fost cumparata  de stat si apartine astazi Primariei Muncipiului Skiathos. In ultimii ani, casa lui Papadiamantis a fost transformata intr-un muzeu si dedicata vietii si operei scriitorului. Primul etaj este pastrat ca locuinta cu mobilier si obiecte originale datate din timpul vietii scriitorului, iar parterul (folosit de familie drept camara pentru depazitare), functioneaza astazi ca sala expozitionala, in care se afla o colectie impresionanta de manuscrise. Muzeul se afla pe o alee mica, in imediata apropiere a portului din Skiathos si este un exemplu tipic de arhitectura locala, cum rar mai poti intalni pe insula.

Alexandros Papadiamantis se afla printre cei mai notabili scriitori greci si figuri din literatura de specialitate. El a scris romane etnografice si povesti narative considerate astazi capodopere ale literaturii grecesti contemporane. Nascut in Skiathos in 1851 , Papadiamantis si-a exprimat dragostea fata de religie la o varsta frageda, adoptand un stil de viata extrem de ascet, ce l-a facut sa traiasca in saracie. Din aceasta cauza, starea lui de sanatate a fost profund deteriorata, lucru care a dus la moartea sa prematura in 1911.

Castelul Medieval

In antichitate, Castelul Medieval era utilizat ca unul dintre principalele orase medievale. Acesta este situat in nordul Skiathos, la 3 ore de mers pe jos din Skiathos Town sau la 1:30 de minute de navigat pe mare. Este cea mai izolata atractie turistica a insulei, dar si cea mai remarcabila, nu doar datorita istoriei sale, ci si a frumusetii naturale. Orasul fusese construit strategic pe o stanca abrupta care, literalmente, atarna deasupra marii la extrema nordica a insulei. Datorita inaltimii sale considerabile, din castel puteai zari faleza. Tocmai de aceea, acesta era considerat locul ideal pentru protectia locuitorilor. In zilele sale de glorie, Castelul Medieval a detinut 300 de locuinte si 22 de biserici elegante. In prezent, o singura biserica sta ca martor al trecutului sau glorios. De asemenea, in interiorul si in imprejurimile Castelului pot fi vazute ruine si vestigii ale altor biserici, dar si cateva case restaurante de administratia locala. Traseul este abrut, insa poate fi strabatut la pas. O optiune mai usoara ar fi inchirierea unui jeep sau o excursie organizata de jeep safari.

Pesterile

Doua dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia apartin pesterilor Skotini si Galazia, aflate in apropierea Lalaria. Lalaria este situata pe coasta nordica a Skiathos si impresioneaza prin stancile impunatoare, pietricelele albe si marea de un albastru intens. Skotini Spilia (Pestera Intunecata) este o pestera legendara caracterizata prin intrarea atat de ingusta, incat poate lasa sa treaca o singura ambarcatiune. Pestera are 20 de metri adancime si este cu adevarat intunecata. Galazia Spilia (Pestera Albastra) este mai mare fata de pestera Skotini si renumita pentru refectiile uluitoare ale stancilor in apa si prin arhitectura sa unica, de o frumusete rara. Aceste pesteri sunt considerate cele mai remarcabile creatii ale naturii si sunt printre cele mai frumoase obiective turistice din Skiathos. Ele sunt accesibile cu barca, iar locul permite ancorarea ambarcatiunii pentru a explora imprejurimile. Aceste pesteri sunt preferatele intotatorilor si ale scafandrilor, care se bucura de fascinantul peisaj subacvatic.

Printre alte obiective turistice importante din insula Skiathos sunt Biserica Bizantina a lui Christos, Manastirea Sfintei Evangelistriei, Manastirea Panaghia Ekonistria, Manastirea Panaghia Kechrià,  Biserica Panaghia Limnià si incredibila plaja Koukounaries. Iar daca acestea nu-ti par de ajuns, poti inchiria oricand o ambarcatiune pentru a vizita si frumusetile insulelor vecine.

• Despre Skiathos

• Plaje in insula Skiathos

• Restaurante in Skiathos

• Viata de noapte in Skiathos

• Vacante in Skiathos


Rezerva acum!