INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante seniori in Cipru de Nord

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Cipru de Nord

Cipru de Nord este un teritoriu mic, de numai 3.355 km2, dar care te surprinde la tot pasul. Cu o istorie de mii de ani, plaje incredibil de frumoase, peisaje cu munte si mare imbinate armonios in acelasi loc, oameni primitori, mancaruri delicioase, hoteluri luxoase cu cazinouri, linistea si lipsa aglomeratiei, Cipru de Nord cucereste orice calator dornic de intoarcere in timp, cunoastere, cultura, relaxare sau distractie.
Datorita asezarii sale geografice si strategice, intre Orient si Occident, Cipru a fost inca din Antichitate un teritoriu invadat de mai multe civilizatii, fiind pe rand sub dominatie elena, romana, bizantina, venetiana, otomana, britanica. Fiind invadat de multe popoare, aici gasim o multitudine de influente culturale care au lasat de-a lungul timpului un bogat patrimoniu istoric si arhitectural, cu vestigii istorice vechi de mii de ani. In anul 1974, trupele armatei tucesti au invadat partea de nord a insulei si de atunci Cipru a fost impartit in doua, partea de nord fiind denumita Republica Turca a Ciprului de Nord (locuita de cipriotii-turci), iar partea de sud denumita Republica Cipru (locuita de cipriotii-greci).

 

Nicosia (Lefkosa) este singura capitala din lume despartita de o granita (linia verde). In Lefkosa timpul parca a stat in loc, prea putine constructii fiind ridicate in ultimii zeci de ani. Principala atractie a capitalei este zona veche a orasului cu cladiri coloniale, biserici transformate in moschei si vechi caravanseraiuri ce va fac sa pierdeti notiunea timpului. De asemenea, exista posibilitatea de a trece granita in partea de sud a orasului (partea greceasca). Trecerea se face usor, pe baza pasaportului sau a cartii de identitate.

 

Kyrenia (Girne), cea mai animata statiune, este strabatuta de muntii Pentadaktylos, aici muntele si marea imbinandu-se intr-un cadru natural perfect. Pentru a intelege mai bine istoria acestui loc, trebuie sa vizitati castelul din port, ce dateaza din perioada bizantina, purtand insemnele invaziei venetiene, ale Imperiului Otoman si ale perioadei de dominatie britanica. De pe turnurile circulare ale fortificatiei, puteti admira golful. Punctul forte din Kyrenia este pitorescul port, dominat de cladiri construite de venetieni, acum transformate in baruri si restaurante, practic unul langa altul.

 

Famagusta (Gazimagusa) este un adevarat muzeu in aer liber. Famagusta este faimoasa pentru vestigiile istorice de mii de ani. Centrul orasului este un amalgam de vestigii gotice sau biserici crestine transformate ulterior in moschei: Turnul lui Othello, Catedrala Sfantul Nicolae (transformata in moscheea Lala Mustafa Pasa), Biserica Sf. Petru si Pavel, Palatul Venetian, Poarta Orasului, Manastirea Barnabas, orasul antic Salamis (cu adevarate minuni de arhitectura si inginerie romana: agora, statui, amfiteatre, coloane, morminte, bai). De asemenea, aceasta zona este renumita pentru plajele cu nisip fin, acestea fiind unele dintre cele mai frumoase de pe insula.

 

Regiunea Ciprului de Nord reprezinta destinatia ideala pentru cei care doresc o vacanta pe o insula ce conserva farmecul anilor 70-80.
Pentru serviciile de cazare sunt recomandate statiunile de pe litoral Kyrenia si Farmagusta. Oferta de cazare a statiunilor este dominata de hoteluri si vile ale localnicilor. In statiunea Kyrenia se gasesc cele mai multe vile turistice si hoteluri din zona, ce ofera acces rapid la zona de plaja.
In cultura gastronomica a zonei predomina preparatele din bucataria Orientului Mijlociu. Astfel printre preparatele simbol ale regiunii se remarca “Sis Kebab” (miel marinat, prajit pe carbuni), “Musakka” (straturi de cartofi, carne tocata, acoperite cu branza si coapte in cuptoare de pamant) “Yalanci Dolma” (frunze de vita-de-vie umplute cu orez si rosii), si “Molohiya”, un preparat de origine araba.
Ciprul de Nord reprezinta o destinatie atractiva datorita prezentei a celor mai frumoase orase istorice din intreaga insula Cipru.

Rezerva acum!