INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in 2021: Trei destinatii fascinante, pentru toamna

Vacanta in 2021? Anul 2020 ne tine putin departe de vacantele pe care le-am planuit in mintea noastra tot anul 2019. Cel putin pentru moment. Insa, pentru ca setea de aventura creste, in fiecare zi, suntem siguri ca anul 2021 va fi unul in care colectiile noastre de experiente se vor inmulti considerabil.

De ce suntem atat de siguri? Pai iata ce aventuri am planuit pentru tine! Le poti trece cu usurinta pe lista de ”idei de vacanta in 2021”.

Madagascar - Intre lemuri si baobabi

Este de ajuns sa auzi numele ”Madagascar” ca mintea iti fuge rapid deja la lemurieni, orhidee, pietre semipretioase, ritualuri interesante si un mod de viata unic. Si pentru ca este o destinatie perfecta pentru colectii de experiente si noi aventuri, am adaugat-o pe lista noastra si am creat un circuit fabulos, de 16 zile, care te va introduce deplin in vibe-ul acestei insule din Oceanul Indian.

Iata principalele lucruri fascinante, pe care trebuie sa le stii despre Madagascar, inainte de o calatorie aici:

  • Este casa a trei sferturi dintre lemurienii de pe glob, precum si  jumatate dintre cameleoni. De asemenea, insula este faimoasa si pentru meroasele specii unice de pasari si broaste, dar si de baobabi sau orhidee. Mai mult decat atat, peste 80% dintre speciile de animale care sunt in Madagascar, nu se mai gasesc in alte parti ale lumii.
  • In Madagascar sunt doua anotimpuri, unul cald si ploios - din noiembrie pana in aprilie - si unul mai racoros si uscat din mai pana in octombrie.
  • Populatia actuala, de aproximativ 22 de milioane de locuitori, este formata, pe langa localnici, dintr-un amestec cosmopolit de malaezieni, africani, arabi, francezi, chinezi si indieni.
  • Nu mai putin de 35.000 de sate-triburi se gasesc in Madagascar. Acestea pastreaza religia ancestrala, inchinandu-se la spirite, pietre si ape. Fiecare trib este condus de un rege sau vrac, iar strainilor nu le este permisa participarea la incantatiile tribale.

Principalele destinatii pe care le vom descoperi in circuitul nostru de 16 zile sunt: Mauritius, Antananarivo, Parcul Lemurienilor, Antsirabe, Ranomafana, Parcul National Ranomafana, Fianarantsoa, Isalo si Parcul National, Ifaty, Tulear, Diego Suarez, Joffreville, Ankarana, Ankify si Nosy Be.

Circuit in Cuba si sejur in Varadero

Ce poate fi mai fascinant decat sa imbini un circuit in Cuba, cu un sejur in impresionanta Varadero, una dintre cele mai mari statiuni din Caraibe? Noi spunem ca este combinatia ideala, tocmai de asta am creat un circuit care iti garanteaza colectii de experiente exotice.

Daca esti curios sa descoperi aceasta destinatie colorata, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii:

  • Cuba este habitatul natural al celei mai mici specii de pasari colibri, singurele pasari din lume care zboara invers. Mai mult decat atat, aici traieste si cea mai mica broasca din lume.
  • Daca te intrebai ce este cu toate acele masini clasice colorate, ei bine, afla ca, pana in 2011, importul de masini in Cuba a fost interzis. De aceea, majoritatea masinilor cubaneze sunt modele din anii 50.
  • Artistul argentinian Fito Paez spunea ca romul care se gaseste in acest oras este cel mai bun din lume.
  • Cu siguranta ai auzit de faimoasele trabucuri cubaneze. Ei bine, acestea sunt denumite puros sau habanos si o singura companie manufactureaza toate brandurile premium de trabucuri ale Cubei.
  • Privita de sus, Cuba are forma unui aligator, de aceea i se mai spune, in gluma, ”El Coccodrillo” - Crocodilul.

Circuitul si sejurul pe care l-am planuit pentru tine, in Cuba si fascinanta plaja Varadero, dureaza nu mai putin de 11 zile, timp in care vom descoperi: Havana, Vinales, Trinidad. Parcul National Topes de Collantes, Plaja Giron (Golful Porcilor), Cinefugos, Santa Clara, Varadero si Cayo Blanco.

America de Sud - Marele Tur

Daca ar fi sa facem un top al destinatiilor pe care nu le poti rata in aceasta viata, America de Sud ar ocupa una dintre primele pozitii. Tocmai de asta, suntem gata sa ne aventuram din nou aici.

Te invitam alaturi de noi, insa, pana atunci, iata cateva informatii pe care probabil nu le stiai:

  • De-a lungul timpului, Peru a fost leaganul unor multitudini de civilizatii. Printre cele mai faimoase se numara: Paracas - cunoscuta pentru arta textilelor, Nazca - cu celebrele linii Nazca ce au devenit astazi un obiectiv plin de mister, deoarece detine sute de figuri gigantice creionate in desertul arid, acum aproximativ 2.500 de ani, Moche - faimoasa pentru lucrarile in ceramica si in aur. Insa cea mai mare civilizatie este Inca, cel mai mare imperiu al Americii inainte de europeni, un imperiu ce cuprindea o mare parte din Ecuador, Peru, Bolivia, Chile si Argentina de astazi.
  • Cartoful a luat nastere in Peru, devenind rapid unul dintre ingredientele de baza in mancarurile localnilor si, in acelasi timp, fiind unul dintre primele lucruri pe care Peru le-a exportat pe continentul european. Astazi, una dintre glumele celebre ale localnilor este “Sunt mai peruan decat cartoful”.
  • Argentina si Uruguay sunt locurile unde a luat nastere unul dintre cele mai pasionale dansuri, tangoul. Curentul a fost pornit de clasa muncitoare din apropierea porturilor din Montevideo si Buenos Aires.
  • Rio de Janeiro este cunoscut ca avand cel mai albastru cer din lume. Aceasta afirmatie a fost lansata de un TV researcher, Anya Hohnbaum, care a calatorit pe tot globul, pentru a gasi cerul “cel mai albastru” din lume.

Vom petrece 18 zile fabuloase in America de Sud, intr-un circuit care va cuprinde destinatii precum: Rio de Janeiro, Parcul National Iguassu, Buenos Aires, Montevideo, Santiago de Chile, La Paz, Insula Soarelui, Lacul Titicaca, Puno, Cuzco, Valea Sacra a Incasilor, Machu Picchu si Lima.


Rezerva acum!