FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Vacante in Pomorie

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Pomorie

Pomorie este un oras si o statiune de litoral, in sud-estul Bulgariei, situat pe o peninsula stancoasa si ingusta din Golful Burgas, in sudul coastei bulgare a Marii Negre. Orasul se afla in provincia Burgas, la 20 de kilometri de orasul Burgas si la 18 kilometri de statiunea Sunny Beach. Inainte de intrarea in oras, se trece printr-un drum pietruit, lung si ingust, intre mare si un estuar care margineste peninsula. In imediata apropiere, in cel mai nordic punct al Lacurilor Burgas, se afla si laguna ultrasalina a Lacului Pomorie, cu apa termala si namolul terapeutic recunoscut la nivel international. Fiind fondat in apropierea lacului sarat, considerat sacru de vechii traci datorita proprietatilor sale curative, orasul Pomorie nu este doar o destinatie de relaxare, ci si o atractie naturala pentru multi vizitatori veniti sa incerce puterea vindecatoare a izvoarelor.

Atractii

Clima este extrem de favorabila, soare incalzind statiunea peste 2.300 de ore pe ani, iar temperatura medie a aerului si a apei in toiul verii este de aproximativ 24 de grade, briza marii improspatand constant aerul. Un astfel de climat permite statiunii sa fie vizitata de la inceputul primaverii pana toamna tarziu, atat pentru vacanta, cat si pentru diverse tratamente de sanatate, Pomorie beneficiind de unuldintre cele mai calitative tipuri de noroi curativ din lume, extras din lacul sarat. Datorita acestui beneficiu natural, statiunea detine si un sanatoriu modern, unde se fac tratamente pentru diverse bolu ale sistemului osos-muscular al organismului, afectiuni ginecologice, ale pielii, ale nervilor periferici si ale unor afectiuni atipice ale organelor respiratorii

Statiunea Pomorie are o plaja de nisip de aproximativ 4 kilometri lungime, adapostita de o portiune verde a Muntilor Balcanici. Linia de coasta este plata, cu o usoara panta la intrarea in mare, iar curentii destul de reci pot face intrarea in apa destul de dificila, in special pentru copii si pentru inotatorii fara experienta. Golful Pomorie este preferat pentru yachting, navigatie si pentru pescuitul amator, insa poate fi o zona ideala de refugiu, cand vrei sa evadezi din aglomeratia statiunilor bulgaresti sau sa scapi de zumzetul turistilor veniti pe plaja in cautare de sportul nautice.

Daca, insa, vrei sa exporezi statiunea, printre cele mai interesante locuri din Pomorie sunt Manastirea „Sf. George” - un monument de arhitectura medievale, in care sunt pastrate icoane din secolele XVIII si XIX, mica biserica „Schimbarea lui Hristos” din 1764 si biserica „Fecioara Maria”. De asemenea, o colectie muzeu este dispusa in casa lui Peyo Yavorov, poetul bulgar de renume, alaturi de care exista si un monument de onoare al acestuia, fix langa Rocks Yavorov. Datorita acestor combinatii de beneficii, statiunea Pomorie este o destinatie ideala de vacanta in Bulgaria atat pentru cei care isi doresc relaxare si tratamente balneare, cat si pentru cei aflati in cautarea distractiei pe ape sau nocturne.

Rezerva acum!