FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Activitati de vacanta in Pomorie

Tratamente, plaja, gastronomie si sport

Ofertele Europa Travel in Pomorie

In prezent, Pomorie este al treilea cel mai mare oras de pe coasta bulgara a Marii Negre. Este statiunea preferata de familiile cu copii mici, unde, in fiecare vara, se organizeaza concerte in aer liber, evenimente sociale si culturale, drumetii, excursii cu barca si programe de divertisment pentru toate categoriile de varste. In ultimii ani, Pomorie adevenit cunoscuta ca statiune de tratament, de relaxare si de... jeep safari. Da, vedeti bine, Pomorie este una dintre putinele statiuni bulgaresti care imbina cu succes linistea cu zbuciumul adrenalinei. Trebuie doar sa stii ce vrei de la o vacanta in Pomorie. Iata cateva dintre activitatile pe care le poti experimenta in timpul unei vacante in Pomorie. Si, tine minte, acestea sunt doar cateva...

Tratament
Multi turisti care opteaza pentru o vacanta in Pomorie apeleaza macar la un tratament de sanatate, chiar daca nu are afectiuni. Namolul si apa Lacului Sarat din Pomorie sunt benefice si pentru infrumusetarea pielii, relaxarea muschilor si, de ce nu, psihicului, oferindu-ti momente unice de relaxare, in mijlocul naturii. Ce poate fi mai atractiv intr-o vacanta in Pomorie, daca nu o revigorare totala a organismului, in beneficiul sanatatii?

Iar daca suferi de afectiuni afectiuni musculare, afectiuni ginecologice, cardiace, ale sistemului nervos, posttraumatice, dermatologice sau de hernie de disc, poti apela la serviciile sanatoriului din Pomorie, construit de Ministerul sanatatii. Tratamentele sale sunt recunoscute al nivel international, iar proprietatile curative ale namolului sunt apreciate de toti ce-i care i-au trecut pragul. Pentru tratamente, statiunea poate fi vizitata tot anul, iar Sanatoriul este construit pe malul lacului sarat Promorie, la 2 kilometri de oras.

Plaja
Are aproximativ 4.2 kilometri in lungime si este ornata cu steaguri albastre, semnul aprecierii calitatii, la nivel international. Plaja Pomorie are o faleza joasa, care se intinde spre nord, pana la baza Muntilor Balcani, tarmul ei este nisipos, cu o larga deschidere spre mare, iar cel mai mare avantaj este expunerea sa estica, beneficiind astfel de mai multe ore de soare decat plajele altor statiuni. Datorita pantei mici de intrare in apa marii, plaja este potrivita familiilor cu copii mici si inotatorilor neexperimentati. Nu exista zone abrupte, iar curentii abia daca se fac simtiti, neexistand posibilitatea producerii unro vartejuri.

Restaurantele
Cele mai renumite restaurante din oraș sunt Tsarevets Restaurant și Peneka Restaurant. Doua locuri in care poti gasi mancare autentic bulgareasca si o atmosfera de vacanta, care nu te mai lasa sa pleci. Pe langa acestea, exista si alte mici localuri, in care poti simti atmosfera tipic greceasca si din cadrul carora te poti bucura de privelisti uimitoare ale muntelui sau a marii. De asemenea, statiunea este amenajata cu magazine si mici chioscuri pentru bauturi racoritoare. Cu toate acestea, cele mai mici preturi si cele mai proaspete legume si fructe le gasesti la localnici sau la piata.

Viata de noapte
Fiind o statiune linistita, destinata mai mult familiilor cu copii si persoanelor venite la tratamente, in Pomorie diverstimentul de seara inseamna programul muzical oferit de restaurante. Daca, insa, dupa o zi de relaxare cu tratamente corporale, vrei distractie nebuna, in imediata apropiere ai statiunea Sunny Beach, cu a sa viata de noapte vibranta. Ajuns aici, imposibil sa nu gasesti un program de divertisment pe gustul tau sau un club de noapte unde muzica sa rasune pana in zorii zilei.

Jeep safari
la ora actuala, este cel mai ravnit sport al statiunii. Trend sau nu, excurisiile de jeep safari sunt printre cele mai cautate, agentiile organizatoare stiind sa-si ademeneasca clientii. Cei mai multi opteaza pentru o excursie jeep savari in care se combina aventura pe munte cu pescuitul, degustarile de rachiu, vizitele la case traditionale bulgare si la livezile cu pomi fructiferi. Tot la categoria jeep safari intra si copiii, insa cu programe speciale ce includ vanatori de comori. Daca, insa, nu esti genul aventurieri, dar vrei sa practici sport, vacanta in Pomorie iti ofera numeroase alte alternative, printre care pescuit, iahting, navigatie si plimbari cu hidrobicileta.

• Despre Pomorie

• Obiective turistice in Pomorie

• Baruri si restaurante in Pomorie

• Vacante in Pomorie


Rezerva acum!